Suur-Liperin Ajot 2020

Suur-Liperin Ajot 2013

Aamulla järjestävä taho, Loyal to None MC, kerääntyi kerhotalolleen Jokirantaan tarkistamaan viimeiset järjestelyt ennen lähtöä ajojen starttipaikalle. Vaikka sääennuste uhitteli vesisateella koko viimeisen viikon ajan, hellepäivä saapui kuin tilauksesta. Hymy oli herkässä matkalla kohti starttipaikkaa, kun muita pyöriä alkoi näkyä rykelmissä matkalla samaan suuntaan. Olihan kyseessä kuitenkin se "eka kerta" kun tälläistä tapahtumaa järjesti.

Vuoden 2013 kesäkuussa 29. päivä klo 10 starttasi ensimmäiset vuosittaiset Suur-Liperin Ajot. n.90 pyörän voimin lähdimme kiertämään 310km mittaista taivalta perinnemaisemien halki. Ensimmäinen etappi alkoi leppoisaa mutkaista tietä peltomaiseman halki, kiertäen Roukalahden kulmilta Liperin kirkonkylän kautta tämän etapin haastavammalle pätkälle, joka piti sisällään n.5km hiekkatietä. Tämä hieman jakoi mielipiteitä...

Pikkuhiljaa lähestyimme ensimmäistä tauko- ja tankkauspaikkaa, Outokummun Shelliä. Pikaisten kahvien ja pyörien säätöjen jälkeen letka jatkoi kuopiontietä ohtaansalmen sillan yli kohti Juankoskea, toista taukopaikkaa. Ja taas kuin tilauksesta! Taukopaikkaamme vastapäätä oli jokin kylätapahtuma, bändi soittamassa ja letkaa ihmettelevää yleisöä löytyi runsaasti.

Edessä oli vielä viimeinen etappi. Kaavin, Polvijärven ja Joensuun kautta kohti maalipaikkaa LTN MC:n kerhotalolla Viinijärvellä. Liperiläistä kotitekoista ruisleipää jaettiin kaikille kotiinviemisiksi, sitä mukaa kun pyöriä saatiin parkkiin. Talkoolaiset odottivat soppatykki täynnä naudanlihakeittoa ja bändi oli valmiina aloittamaan.

Ensimmäiset Suur-Liperin Ajot oli ajettu ja huviteltat täyttyivät nälkäisistä motoristeista. Pitkämatkalaisten jatkettua mahat täynnä kotiinpäin, ilta jatkui leppoisissa tunnelmissa iltabileissä. Bileissä juhlittiin kerhon yksivuotista taivalta, sekä ensimmäisiä ja odotukset ylittäneitä Suur-Liperin Ajoja aina aamunkoittoon asti.

Käy katsomassa myös:

Reitit 2013-2020

SLA2020 KUVAGALLERIA

SLA2019 VIDEO

SLA2018 KUVAGALLERIA

SLA2017 nettisivut / SLA2017 KUVAGALLERIA

SLA2016 nettisivut / SLA2016 KUVAGALLERIA / SLA2016 Video 1 / SLA 2016 Video 2

SLA2015 nettisivut / SLA2015 KUVAGALLERIA

SLA2014 nettisivut / SLA2014 KUVAGALLERIA 1 / SLA2014 KUVAGALLERIA 2

SLA2013 nettisivut / SLA2013 KUVAGALLERIA


   

Menossa mukana:

PekanKone
Varaosa
H_Varis
Karsikon talohuolto
Kareliansähkö
Korivarikeskus
Ykkösasema
Jokifiksaus
MP-Mesta
pp-autopalvelu
Automaalaus Karttunen
Ampi autosähkö
Swedu
Jokikone
Tools
Vv-Rakennuspalvelu
Mv-Schmidt
Jep Jep
K Citykumpu
Koivuluoma
Karelia laser
Konekeskus
Pajapeikko
Liperin juurespakkaamo